Цзинь Хао Динь Хун вважається яскравим і найбільш пам'ятним представником червоних чаїв, виготовлених у провінції Юнань. Він виготовляється з молоденьких листочків і нирок, що ще не розпустилися, що надають цьому чаю насичений приємний смак, солодкий посмак, дивовижну легкість, м'якість і ароматність. В Європі ці червонуваті нирки з легким пушком називають «типсами». Коли китайські купці демонстрували цей чай, вони підкреслюють наявність «Бай Хао», білого ворсу на нирках (типсах). Це було показником високосортності чаю, і саме після цього виникла назва «чорний байховий чай», який став використовуватися для всіх червоних чаїв (у всьому світі — чорних).
Чай має характерний червонуватий колір, приємний дуже легкий квітковий аромат і тонкий фруктовий присмак, що створює заслужену славу цьому Юнаньському чаю.
Внаслідок того, що в чаї є нирки з Бай Хао, він має м'яку охолоджувальну дію, а вищий ступінь ферментації інших листків призводить до великого вивільнення тепла в людини, у шкірі відкриваються пори. Чай добре тонізує нервову систему, розширює судини, виводить шлаки, очищає кров і печінку. Цей чай дуже добре вгамовує спрагу, у спеку охолоджує, а в холодну погоду зігріває.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Червоний чай |
Склад чаю | Моночай |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Середньолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 50 г |
- Ціна: 180 ₴/50 г.