Лао Ча — сильноферментований, витриманий чай. Технологія виготовлення витриманих унів зародилася в Китаї, але на сьогодні збереглася тільки на Тайвані.
Витримка Лао Улунів виробляється в глиняних горщиках за стабільної температури (приблизно +15 градусів) упродовж 5-50 років. Раз за кілька років горщики розкривають, щоб дати чаю відпочити та "підвищувати", потім опалюють лист вогнем і знову закупорюють.
На смак Лао Ча ні на що взагалі з усього світу чаю не схожий. Колір настою — шоколадний, насичено-коричневий, колір благородного темного дерева. Дуже яскравий аромат, теплий, затишний. Це потужний акорд запахів і смаків, у якому досить чітко звучать ноти шоколаду, моко, карамелі, смажених каштанів, вишневих кісточок і кави-глясе (у посмаку). Чай має виражену мінливість і від заварювання до заварювання розкриває всі нові грані свого багатого смаку й аромату. Витримані улуни — воістину королі чаю.
Підсилює концентрацію уваги, знижує ризик серцево-судинних захворювань, покращує зір, слугує профілактикою раку, знижує рівень холестерину та ліпідів, омолоджує тіло та перешкоджає старінню, є добрим бактерицидним і протизапальним засобом.
Надзвичайно, для того, щоб максимально витягти з нього всю користь і насолодитися гамою смаків і ароматів, заварювати його способом Гун Фу Ча крутим окропом.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Тайвань |
Тип чаю | Чай Улун |
Склад чаю | Моночай |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
- Ціна: 250 ₴/50 г.