Лапсанг СушонгЛапсанг Сушонг — один із найвідоміших сортів червоного чаю з Південного Китаю. Вирізняється своєрідним смаком і ароматом («копчений чай»). Батьківщина чаю — китайська провінція Фуцзянь, чайні плантації на схилах гори Чжен Шань.
Під час сушіння та просмажування чай прогрівають на соснових дровах. У результаті чай набуває смолистого соснового запаху.
Шкухливі шанувальники розрізняють у чаї нотки диму та деревини, а також солодкого імбиру, карамелі, чорносливу та сухосяженої груші.
Чай особливо гарний у холодну пору року. Рекомендується вживати після тривалих фізичних зусиль на холоді. Наприклад, занять альпінізмом, після лижних прогулянок.
Не рекомендується пити з цукром, але можна з лимоном. Добре поєднується з гострими закусками: гострий сир, бастурма.
Улюблений чай мисливців і рибалок.
Добре тонізує нервову систему, розширює судини й очищає кров, має зігрівальний і бадьорий ефект, добре відновлює фізичні сили.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Червоний чай |
Склад чаю | Моночай |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Середньолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 50 г |
- Ціна: 80 ₴/50 г.